Békéscsabai Női Labdarugó SC

II. Vásárhely Kupa U19 (Hódmezővásárhely, 2014.02.01.)

2014, February 2 - 10:49 — bengie

Hódmezővásárhelyen második alkalommal rendezték meg az U19 korosztályú Vásárhely Kupát. A tornára 6 csapat kapott meghívást, viszont a Nagymágocs és a Champions FC sem tudott megjelenni más-más ok miatt. Így összesen 4 csapat mérkőzött meg egymással oda-visszavágós rendszerben. A torna jó alkalom volt arra, hogy a nemrégiben újraszervezett csapatunk versenyzési lehetőséget kapjon.

Az első mérkőzésünket az NB1-es Szeged játszottuk, ahol a lányok eleinte az osztálykülönbségtől megilletődötten játszottak. Ellenfelünk ennek köszönhetően viszonylag gyorsan beállította az eredményt. A mérkőzés hajrájában már sokkal inkább mi irányítottuk a játékot, csak a jól képzett kapusuknak és a mi pontatlan lövéseinknek köszönhetően nem tudtunk gólt szerezni.

A második mérkőzésen a Puszaföldvár ellen léptünk pályára. Ellenfelünk átlagéletkora jóval alacsonyabb volt, mint bármelyik csapatnak a tornán, a játékukat nézve viszont ez nem volt észrevehető. Az első mérkőzéshez képest sokkal összeszedettebben játszottunk. Lányaink kihasználtak minden adódó alkalmat a lövésre, és ennek meg is lett az eredménye.

A harmadik mérkőzésünkön a házigazdák ellen léptünk pályára. A két csapat hasonló játékerőt képvisel, nehéz volt megbontani a szervezett játékukat, viszont több esetben sikerült.

A negyedik mérkőzésen ismét Szeged ellen játszottunk, itt már sokkal jobban ki tudtak bontakozni a lányok. Ellenfelünk viszont durván, sok esetben szabálytalanul játszott. Egy NB1-es csapatnak ebben a környezetben inkább a fair play betartása mellett azt kellett volna megmutatni, hogyan játszanak a legmagasabb osztályban. Azt hittük, hogy renget cselt és összeszokott csapatmunkát láthatunk majd.

A szünet után újból a Pusztaföldvár ellen léptünk pályára. A lányok szép játékkal, ügyesen felépített támadásokkal és egyéni megmozdulásokkal nyerték meg a mérkőzést.

Az utolsó mérkőzésünket jóformán a második helyezésrét játszottuk. A mérkőzés elején vezetést szereztünk, és meg volt a lehetőségünk a győzelemre is. A házigazdák viszont ugyanúgy meg akarták nyerni a meccset, és két egyéni megmozdulásuk révén sikerült is otthon tartaniuk a 3 pontot, ezzel megszerezve a kupa második helyét.

Összességében elmondható, hogy minden játékosunk hozzátett a nap eredményéhez és csapatszinten is sokat fejlődtünk a decemberi kupa óta. A játékosaink hozzáállása és összetartása is azt mutatja, hogy hamarosan újra Békés Megye egyik legerősebb csapata leszünk!

Eredményeink:
Szegedi AK (NB1) - Békéscsabai NLSC 5-0

Pusztaföldvári FC - Békéscsabai NLSC 0-3

Hódmezővásárhelyi FC - Békéscsabai NLSC 3-2

Szegedi AK (NB1) - Békéscsabai NLSC 4-0

Pusztaföldvári FC - Békéscsabai NLSC 0-4

Hódmezővásárhelyi FC - Békéscsabai NLSC 2-1.

Végeredmény:
1.) Szegedi AK (NB1) 
2.) Hódmezővásárhelyi FC 
3.) Békéscsabai NLSC
4.) Pusztaföldvári FC

Képek a facebook oldalunkon