Békéscsabai Női Labdarugó SC

IV. József Attila Lakótelepi Kupa (Békéscsaba, 2013.12.08. vasárnap)
2013, December 9 - 01:00 — bengie

A Békéscsabai Női Labdarúgó Sport Club negyedik alkalommal rendezte meg a József Attila Lakótelepi Kupát, ahol idén két korosztályban, összesen 9 csapat, közel 80 női utánpótláskorú játékos lépett pályára. A rendezvény célja volt, hogy az utánpótláskorú játékosok is versenyzési lehetőséget kapjanak egy olyan környezetben, ahol főként a gyakorlás és kellemes időtöltés volt a fontos sportbaráti környezetben. A rendezvény fővédnöke egyesületünk alelnöke, Dr. Ferenczi Attila volt.

Az U15-ös korosztályban 5 csapat versengett egymással: Békéscsabai NLSC, Barátság, Champions FC (Szabadka), Méhkerék SE, Mórahalom TE. Az U19-es korosztályban pedig 4 csapat lépett pályára: Békéscsabai NLSC, Champions FC (Szabadka), Hódmezővásárhely FC, Szegedi VSE. A tornának a Mester Klub sportcsarnoka adott helyet.

Külön öröm volt, hogy az U15-ös korosztályban Barátság néven két egymáshoz közeli település, Orosháza és Pusztaföldvár összefogva indult. Nem azt nézték, hogy egyedül kevesen vannak, hanem úgy gondolkodtak, ha összefognak, el tudnak jönni és tudnak a lányok játszani. Erre van a labdarúgásnak és ezen belül a női szakágnak szüksége: összefogásra! A lebonyolítást illetően először a fiatalabbak játszottak, utána pedig a rutinosabb ám még mindig utánpótláskorú csapatok. A fiatalabbak inkább ösztönösen és nagy szeretettel játszottak, a nagyobbak pedig az edzéseken begyakoroltak hasznosították, viszont ők is szívből fociztak. Ezért volt jó érzés, hogy mindkét korosztály láthatott 1-1 meccset a másik korosztály mérkőzéseiből. A fiatalok láthatták, hova lehet fejlődni, hogy miért fontos a szorgalom és a kitartás. A nagyobbak pedig azt láthatták, hogy lehet boldogan, mosolyogva futni a labda utána.

A határon túli együttműködés is szerepet kapott a nap során, hiszen a Champions FC Szabadkáról érkezett a rendezvényre. Ők is nyitottak az együttműködésre, Magyarországon mindig szívesen szerepelnek, ennek érdekében be is jegyezték magukat az MLSZ rendszerébe. Célunk, hogy együttműködjünk a határmenti magyarlakta települések csapataival.

A Békéscsabai NLSC a torna szervezőjeként a csapatokat oklevéllel és minden játékost emléklappal ajándékozott meg, hogy ne csak a kiemelkedő teljesítményt nyújtó játékosok, hanem mindenki, aki a tornán részt vett egy kis emlékkel térhessen haza. Senki nem ment haza éhesen, mert a résztvevő csapatokat a házigazdák vendégül látták. A torna szervezését a Békéscsabai NLSC két vezetője: Petri György Máriusz, elnök és Bencsik Éva utánpótlás-edző vállalta magára.

Képek a facebook oldalunkon