Békéscsabai Női Labdarugó SC

Bozsik-program 2. futsal torna (Békéscsaba, 2013.12.07. szombat)

2013, December 8 - 19:47 — bengie

A Békéscsabai NLSC második Bozsik-programos futsal tornáján vett részt, ahol ez alkalommal is az U9-es és U11-es korosztályok mérkőztek meg egymással. A múlt hetihez hasonlóan, megint precízen szervezték meg a tornát.

Az U9 és U11 korosztályoknak nagyon hasznos, hogy plusz alkalommal bővült a mérkőzésnapjuk, hiszen pont a legfogékonyabb korban vannak, így számukra kimondottan igaz, hogy minden mérkőzés, fejlődési lehetőséget tartogat. A kislányok közül hárman ezt az alkalmat is ki kellett hagyják, mert nem gyógyultak ki a betegségből, és egy negyedik gyermeknek testnevelés órán repedt meg a keze, ezért ő sem tudott játszani. Azért viszont nagyon hálásak voltunk, hogy voltak olyan családok, akik a szombati munkanap miatt nem a kifogásokat keresték, hanem inkább összefogtak és elhozták a lányokat a meccsre. A gyermekek is örültek, hogy kedvenc sportjuknak szentelhetik az idejüket, és ez meg is látszott a játékukon. Az U11-es korosztály kimondottan szervezett játékképet mutatott, és több gólt is tudtak szerezni. A fiatalabbaknak pedig a védekező munkáját és a csapaton belüli egységet érdemes kiemelni. Mindkét korcsoportból nehéz volt kiválasztani a kiemelkedő teljesítményt nyújtó játékosokat, hiszen minden kislány kitett magáért és a csapatért.

A kislányok számára a nap különlegessége Jerry, az egérke volt: nevetgélve mesélték a szülőknek milyen kabalára tettek szert újfent és örültek annak, hogy Limonádé, a fiatal macska nem kergette el.

Képek a facebook oldalunkon.