Békéscsabai Női Labdarugó SC

Bozsik-program U13-as torna (Békéscsaba, 2013.11.16. szombat)

2013, November 17 - 20:14 — bengie

Csapatunk, a Békéscsabai NLSC lejátszotta utolsó őszi U13-as tornáját. Ezúttal a helyszín az Előre pálya volt. Reggel még nagyon hideg volt az időjárás, majd a torna végére a nap is kisütött ezzel is kedvezve a játéknak.

A mérkőzések forgatókönyve a korábbi alkalmakhoz hasonló volt: az első mérkőzésen a kétsopronyi fiúk ellen léptek pályára a lányok, a játékkép viszont a korábbiakhoz képest teljesen új volt. A mérkőzést a lányok irányították, összeszedetten, kiváló támadásokat vezérelve és harcias védekezést alkalmazva eddigi legjobb mérkőzésüket játszották. Összességében a jó játék döntetlenre volt elegendő.

A második mérkőzésen a Jamina ellen játszottak a lányok. A meccs első 10 perce kiélezett játékot mutatott: az egy-egy elleni párharcokat rendre megnyertük, azonban a góllövés nem sikerült, így sokáig maradt a 0-0 eredmény.  Aztán megtört a jég: egy szervezett támadást gólra váltottunk, a fiúk viszont nem tudtak a helyzettel mit kezdeni, és ha már a pályán nem tudtak produkálni, úgy voltak vele, szavakkal visszavágnak. A lányok pedig a „beszólásokat” nem tudták feldolgozni, fejben szétestek, ezt kihasználták a fiúk.

A nap utolsó meccsét a Békés ellen játszottuk. Ezt a mérkőzést mindig várják a lányok, mert egyenrangú ellenfélként kezelik őket a fiúk, és a fiúk edzője is mindig személy szerint megdicséri a lányokat. Az előző mérkőzés emlékét a jó hangulat sem tudta eltörölni. Ezen a mérkőzésen a játékkedv hiányzott a lányokból, amit a jaminai fiúk elvettek, kedv nélkül pedig nehéz jól játszani. A békési fiúk magabiztosan nyertek, a lányok lelkierejéből csak egy szépítő találatra futotta.

Amilyen jó játékkal indult a nap, olyan nehezen zárult. Összességében elmondható, hogy sokat fejlődtek a lányok az elmúlt hónapok alatt, viszont van még tanulnivalónk, főként a hasonló helyzetek lereagálása. Bízunk abban, hogy a téli szünetben még lesznek csatlakozók a csapatunkhoz, és a megkezdett munka tavasszal be fog érni.

A lányokat jókedvét a mérkőzések után Hópihe, a fehér cica hozta vissza, aki még az öltözőbe is követte a csapatot.

Képek a facebook oldalunkon 1.

Képek a facebook oldalunkon 2.

Képek a facebook oldalunkon 3.