Békéscsabai Női Labdarugó SC

Bozsik-program U13-as torna (Békéscsaba, 2013.11.03. szombat)

2013, November 3 - 18:29 — bengie

Az őszi ötödik U13-as tornát a Jamina rendezte, a szervezők mindent megtettek azért, hogy a résztvevők jól érezzék magukat. A nap során két csapat nem tudott eljönni, így a csoportokban három-három csapat kapott helyett és oda-visszavágós rendszerben került lebonyolításra. Csapatunk, a Békéscsabai Női Labdarúgó SC a Kétsoprony, a Békéscsabai MÁV csapataival került egy csoportba. A gyerekek összesen négy mérkőzést játszottak, amelyek ez alkalommal kicsit rövidebbek voltak az oda-visszavágós rendszernek köszönhetően.

Az égbolt bár nagyon felhős volt, szerencsére nem volt zivatar, így a kiírásnak megfelelően zajlott a program. A csapatunkat illetően bár betegség miatt volt hiányzó, mégis teljes létszámban voltunk jelen.

Ezeken a tornákon bár nem az eredmény a fontos, mégis érdemes megjegyezni, hogy a lányok négy mérkőzésből egy győzelmet, két döntetlent szereztek és csupán egy alkalommal bizonyultak a fiúk jobbnak. Ez azért is fontos, mert fiúk ellen nehezebb játszani, hiszen egyrészt képzettebbek, másrészt ebben az életkorban már az adottságok is jobban eltérnek a két nem között. A mérkőzések játékát nézve a fejlődés szembetűnő: egyre határozottabban, bátrabban játszanak a lányok és az edzéseken tanultakat is merik alkalmazni.

Képek a facebook oldalunkon.