Békéscsabai Női Labdarugó SC

Leány U15: Békéscsabai NLSC - Mezőkövesdi Zsóry SE 4-1 (Békéscsaba, 2013.09.29. vasárnap)

2013, September 30 - 01:00 — bengie

Leány U15 korosztályú labdarúgó bajnokság a 2013-2014-es bajnoki évadban 3/4 pályán (a két 16-os közötti területen, 5x2 kapukra) kerül megrendezésre bajnoki rendszerben. Így a lányok játéknaponként 2x30 percet játszanak, és már nem tornarendszerben játszanak. A mérkőzéseken teljes mértékben nagypályás játékszabályoknak az irányadóak. A korosztályt illetően idén sem engedélyezett a túlkoros szerepeltetése, így az 1999-ben és későbben született lányok léphetnek pályára.

A csapatunk összetétele a tavalyihoz képest nagymértékben változott, hiszen tavaly többségében 1998-as születésű lányok szerepeltek nálunk. Játékosaink többsége fiúk között a Bozsik-programban nevelkedett, így nekik külön öröm volt, hogy végre korosztályos lány csapat ellen léphettek pályára.

Az első hazai bajnoki mérkőzésünket a Jamina pályán játszottunk. A mérkőzésen mi irányítottuk a játékot, és a korábban gyakorolt elemeket ügyesen használták a lányok így megérdemelten nyertünk 4-1-re. Ellenfelünk hozzánk hasonlóan nagyon fiatal játékosokból áll, így két hasonló csapat találkozott a pályán. A megkezdett munkát továbbfolytatjuk, jövő héten a Debrecen otthonában lépünk pályára.

Képek a facebook oldalunkon.