Békéscsabai Női Labdarugó SC

Bozsik-program U13-as torna (Békéscsaba, 2013.09.20. péntek)
2013, September 20 - 01:00 — bengie

A tavalyelőtti évhez hasonlóan idén újra bekerült az U13-as korosztály Bozsik-programba. Fontosnak tartottuk ebben a korosztályban is az indulást, hiszen a játékosok többsége az U15-ös országos bajnokságban is játszik már, továbbá amiatt is, hogy a frissen igazoltak minél hamarabb beépülhessenek a csapatba, valamint a gyerekek mérkőzés rutint szerezhessenek.

A torna helyszíne a Békéscsaba UFC új edzőközpontja volt, itt a gyerekek kiváló körülmények között sportolhatnak. A szervezők igyekeztek erőviszonyokhoz megfelelően elkészíteni a csoportbeosztást. A délután során 3 mérkőzést játszottak a gyerekek. Az első mérkőzésen a lányok a kétsopronyi fiúk ellen léptek pályára. Az előző hét játékához képest többet vártunk a mérkőzéstől: több támadást, cselt, szebb összjátékot, viszont a lányok kicsit megilletődtek az új környezettől. A második mérkőzésen a Jamina ellen játszottak a lányok. Ezen a mérkőzésen kimondottan jól játszottak, és még gólokat is tudtak szerezni. A harmadik mérkőzésen a Békéscsabai MÁV volt az ellenfél. Itt már sokkal bátrabban futballoztak a lányok, ám a mérkőzés végére elfáradtak.

Összességében elmondható, hogy érdemes volt ebben a korosztályban is elindulni, hiszen a gyerekek szempontjából fontos a minél több játéklehetőség. A délután során nagyon jól érezték magukat a lányok: a nap végére már azt is megszokták, hogy az éppen pihenő ellenfél is nekik szurkol.

Képek a facebook oldalunkon.