Békéscsabai Női Labdarugó SC

Regionális Női Nagypályás Labdarúgó Bajnokság 2. forduló (Gyula, 2012.10.27. )

2012, October 26 - 23:00 — bengie

A Szolnoki Góliát vezetőjének fejéből pattant ki a regionális női nagypályás labdarúgó bajnokság megszervezésének az ötlete: viszonylag alacsony költségvetéssel tudnak a női csapatok nagypályás rutint szerezni. A felnőtt csapatunk a korábbi években már játszott nagypályás bemutató mérkőzést az Oroslány NLSE illetve a Megye Válogatott ellen, mindkét mérkőzésre sok szurkoló érkezett ezzel is bizonyítva Békéscsabán szükség van nagypályás női labdarúgó csapatra.

Csapatunk az első játék nap után kapott meghívást a bajnokságra a Békés Megyei Válogatott visszalépése után. Annak érdekében, hogy a bajnokságban minden csapat azonos esélyekkel induljon a már lejátszott első forduló számunkra szabadnapot jelentet, és minden fordulón lesz egy szabadnapos csapat.

Örömmel fogadtuk a felkérést, hiszen a 2013-2014-es évadban szeretnénk NB2-es nagypályás bajnokságban elindulni, ezért jó felkészülési lehetőséget jelent. A nyári felkészülés alatt megfogalmazott tervünkben az idei évadra nagypályás felkészülési mérkőzések voltak betervezve főként békéscsabai utánpótlás férfi csapatok ellen. A regionális női nagypályás labdarúgó bajnokságba való meghívás jobban szolgálja a felkészülést: fel tudjuk mérni más NB2-es bajnokságba tartó női csapatok elleni tudásunkat, fejlesztésre szoruló területeinket. Ez az első év az ismerkedésről fog szólni a nagypályás labdarúgással, cél: szokjuk a területet, posztokat, játékot stb. A bajnokságban főként a felnőtt játékosaink kapnak majd játéklehetőséget, kiegészülve tehetséges utánpótláskorú játékosokkal.

A hideg, szeles időjárás ugyan nem kedvezett első az évad első nagypályás mérkőzésének: hiszen az ellenfelek mellett az időjárással is meg kellett küzdeniük a lányoknak. Csapatunk jó úton jár, azonban van még tanulnivalója a nagypályás labdarúgásról. Az első játéknap alapján elmondható: a kapott gólok ellenére is jó a védelmünk, azonban kevés kapura lövésünk volt, amiből csak 1 gól született.  A Gyulai Amazonok csapata kihasználta NB2-es nagypályás rutinját a még csak szárnyait bontogató Békéscsaba és Szolnok csapataival szemben.

Eredmények:
Gyulai Amazonok – Békéscsabai NLSC 4 – 0 (félidő: 2 – 0) G.: Fülöp Diána, Kozma Fanni, Balogh Viktória, Zlovszki Zsanett
Szolnoki Góliát – Békéscsabai NLSC 2 – 1 (félidő: 1 – 1) G.: Balogh Blanka (2)  illetve Terai Neves
Gyulai Amazonok – Szolnoki Góliát 7 – 0 (félidő: 6 – 0) G.: Molnár Ágnes (2), Zlovszki Zsanett (2), Molnár Zoltánné, Fülöp Diána, Pilán Tímea

A bajnokság állása a 2. játéknap után

  Csapat Mérkőzés Győzelem Döntetlen Vereség Gólarány Pont
1 Gyulai Amazonok 4 3 0 1 12 9
2 Újpesti TE II. 2 1 1 0 1 4
3 Szolnoki Góliát 4 1 1 2 -8 4
4 Békéscsabai NLSC 2 0 0 2 -5 0