Békéscsabai Női Labdarugó SC

Leány U15-ös Korosztályú Keresztpályás Labdarúgó Bajnokság 2. forduló (Budapest, 2012.10.22.)

2012, October 23 - 01:00 — bengie

A második bajnoki fordulót az Albert Flórián Stadionban játszottuk. Az első fordulóhoz képest nagyobb esélyekkel indultunk útnak, hiszen ezúttal minden alapjátékosunk mellett 4 csere játékosra is számíthattunk.

Első mérkőzésen a házigazdák ellen léptünk pályára, ahol a tisztességes helytállás volt a célunk. Az előző fordulóhoz képest sikerült kevesebb gólt kapjunk, így alapvetően elégedettek lehettünk volna. A játék összképe azonban nem volt olyan bíztató: az első kapott gólig derekasan helytálltak a lányok, utána viszont feladták, hagyták, hogy a Fradi lefutballozzon minket a pályáról.

A második mérkőzésen a Kecskemét volt az ellenfél. Jól építettük fel a támadásainkat, szép játékkal jutottunk el többször is ellenfelünk kapujáig, ám a helyzeteket nem sikerül értékesítenünk. A Kecskemét egy támadást leszámítva jóformán nem is jutott át a térfelünkre, mégis azt az egy helyzetet góllal fejezték be. Az egész mérkőzés alatt uraltuk a játékot, és mezőnyfölényben játszottunk, mégis hiányzott valami: a gól. Így a 30. perc végén a Kecskemét hagyta el győztesen a pályát.

A harmadik mérkőzésen az a Szegedi AK volt az ellenfelünk, akivel tavalyi bajnoki évadban ki-ki meccseket játszottunk, két hasonló képességű csapat találkozott egymással. Az idei első bajnoki mérkőzés ennek ellenkezőjét mutatta: ahol is 5 góllal bizonyultak jobbnak a tiszta-parti lányok. Lányainknak volt mit bizonyítaniuk: hiszen fejben eldöntötték, ha tavaly több mérkőzésen is nyerni tudtak, most is sikerülhet! Már az első félidőben is kétszer betaláltak a szegediek kapujába, ám a 3 pont sorsát a második félidő hajrájában sikerült végleg bebiztosítani egy szabadrúgásgóllal. Így összességében elmondható: nem hiába keltünk fel korán és utaztunk 200 kilómétert!

Eredmények:
FTC Zrt. – Békéscsabai NLSC 12-0
Kecskemét NLE – Szegedi AK 1-1
FTC Zrt. – Szegedi AK 8-0
Kecskemét NLE – Békéscsabai NLSC 1-0
FTC Zrt. – Kecskemét NLE 9-0
Békéscsabai NLSC – Szegedi AK 3-0

A bajnokság állása a 2. forduló után:
1.      FTC Zrt. (18p)
2.      Szegedi AK (7p)
3.      Békéscsabai NLSC (6p)
4.      Kecskemét NLE (4p)

Képek a facebook oldalunkon.