Békéscsabai Női Labdarugó SC

Leány U15-ös Korosztályú Keresztpályás Labdarúgó Bajnokság 1. forduló (Szeged, 2012.10.13.)

2012, October 14 - 01:00 — bengie

A tavalyi évhez hasonlóan idén is beneveztünk a Leány U15-ös Korosztályú Keresztpályás Labdarúgó Bajnokságba, hogy a közeljövőben megteremthessük az NB2-es nagypályás bajnokság alapjait az utánpótlás-neveléssel. Célunk, hogy a lányok mérkőzés rutint szerezzenek, és elhivatottá váljanak a labdarúgás iránt. Az idei versenykiírás értelmében túlkoros játékos (most az 1997-es születésű lányok lettek volna) nem szerepelhet a bajnokságban, így egyszerre 2 korosztályra: az 1996-os és az 1997-es születésű lányokra sem építhettünk. Az 1998-ban és később született lányok pedig jelenleg viszonylag kevesen vannak, így meglehetősen nehezen indult a bajnokság, hiszen csere nélkül tudtunk kiállni az első fordulóban.

Az első mérkőzésen a Kecskemét ellen léptünk pályára, akik idén első alkalommal indultak a korosztályos bajnokságban, így még nem ismertük a játékukat és játékosállományukat. Ezen az első mérkőzésen még kicsit fáradtan játszottunk, a helyzeteinket is viszonylag alacsony arányban használtuk ki, mégis mezőnyfölényben voltunk a teljes 30 perc alatt és megérdemelten nyertünk.

A második meccset a szegedi lányok ellen játszottuk, nem ment igazán a játék, több ígéretes támadást építettünk fel, viszont kapu előtt nem tudtunk eredményesnek lenni, ellenfelünk viszont kihasználta az adódó lehetőségeit, és sokkal jobb formában voltak, mint mi, így megérdemelten vitték el a három pontot. A vereségünkhöz részben hozzájárult, hogy nem volt cserénk és elfáradtak a lányok, másrészt pedig még nem volt összeszokva a csapatunk.

Az utolsó mérkőzésen meg tudtuk mutatni, hogy hiába erős minden tekintetben a Fradi, a csabai lányok egymást segítve tudnak játszani és nem adják fel még a sokadik elszenvedett gól után sem.  A mérkőzésen főként a Fradi támadásai domináltak, és említésre méltó, hogy kapusunk két viszonylag közeli szabadrúgást is kivédett.

Eredmények:

Békéscsabai NLSC – Kecskemét NLE 3-1
Szegedi AK – FTC Zrt. 0-5
Szegedi AK – Békéscsabai NLSC 5-0
FTC Zrt. – Kecskemét NLE 17-0
FTC Zrt. – Békéscsabai NLSC 17-0
Szegedi AK – Kecskemét NLE 4-2

Bajnokság állása az 1. forduló után:
1.      FTC Zrt. (9p)
2.      Szegedi AK (6p)
3.      Békéscsabai NLSC (3p)
4.      Kecskemét NLE (0p)

Képek a facebook oldalunkon.