Békéscsabai Női Labdarugó SC

Békés Megyei Női Felnőtt Keresztpályás Labdarúgó Bajnokság 1. forduló (Békéscsaba, 2012.09.23.)

2012, September 24 - 01:00 — bengie

A Békéscsabai NLSC 2007-2008-as évadban indult először a megyei keresztpályás bajnokságban, majd a 2009-2010-es évadban bajnokcsapat lettünk. Az akkori csapatból több lány abbahagyta a futballt egyetemi tanulmányok illetve munkahelyi elfoglaltságok miatt. Ezért az ezt követő években újra a csapatépítésre kellett koncentráljunk, ezért is kezdtük el az utánpótlás-nevelést. Az elmúlt évad teljes mértékben arról szólt, hogy újra ütőképes csapatot hozzunk össze a megyeszékhelyen: kemény edzéseken, valamint felkészülési mérkőzéseken, tornákon vettünk részt. Ezek a mérkőzések megmutatták, hogy nem volt hiábavaló az elmúlt év: felkészültünk a megyei keresztpályás bajnokságra. Nagy öröm volt számunkra, hogy ebben az évben már teljes mértékben hivatalos bajnokságba nevezhettünk.

Az évad első fordulóját Békéscsabai NLSC rendezte a Kórház utcai műfüves pályán. Egy év kihagyás után jó érzés volt a lányoknak hazai pályán kezdeni a bajnokságot. Minden tőlük telhetőt megtettek azért, hogy megmutassák saját maguknak és az egyesületnek érdemes volt annyit készülni.

Az első mérkőzést a Csanádapáca ellen játszottuk: már az első félidőben sikerült vezetést szerezzünk és végig a mi irányítottuk a játékot. A sokszor igen durva játékkal azonban nem tudtak mit kezdeni a lányaink: egy szabálytalanság után a játékvezető tovább engedte a játékot, és kiegyenlített a Csanádapáca. Erre a gólra viszonylag hamar sikerült válaszoljunk, ezzel bebiztosítva a három pont sorsát.

A második mérkőzésen a Mezőberény csapata ellen léptünk pályára. A korábban lejátszott edzőmérkőzés játékát alapul véve két hasonló képességű csapat találkozását vártuk. A mérkőzés első negyedórája kiegyenlített játékot mutatott: az első gólt Egyesületünk szerezte, ezután szerzett gólt a Mezőberény. A játékvezető döntése értelmében csapatunk büntetőhöz jutott, amit magabiztosan értékesítettünk. Ezután ellenfelünk feladta, és hagyta, hogy irányítsuk a játékot. A mérkőzést magabiztosan nyerték lányaink.  

A nap utolsó mérkőzésén a Gyulai Amazonok volt az ellenfelünk. A gyulai csapat főként tehetséges ám nagyon fiatal lányokból állt, mivel a rutinos futsalos játékosok közül a versenykiírás értelmében csak 2 játékos léphet pályára fordulónként. A forduló utolsó mérkőzését is magabiztosan nyerte meg csapatunk, így a visszatérés elmondható, hogy jól sikerült.

Eredmények:
Békéscsabai NLSC – Csanádapáca 2-1
Kaszaper FC – Wanted 1-2
Gyulai Amazonok – Fába-Fém Mezőberény 4-1
Békéscsabai NLSC – Fába-Fém Mezőberény 4-1
Gyulai Amazonok – Wanted 1-1
Csanádapáca – Kaszaper FC 3-0
Békéscsabai NLSC – Gyulai Amazonok 4-0
Kaszaper FC – Fába-Fém Mezőberény 1-3
Csanádapáca – Wanted 1-4

A bajnokság állása az 1. forduló után:
1.      Békéscsabai NLSC (9p)
2.      Wanted (7p)
3.      Gyulai Amazonok (4p)
4.      Csanádapáca (3p)
5.      Fába-Fém Mezőberény (3p)
6.      Kaszaper FC (0p)

 

Képek a facebook oldalunkon.