Békéscsabai Női Labdarugó SC

Békés Megyei U18-as Korosztályú Kispályás Labdarúgó Bajnokság 1. forduló (Kaszaper, 2012.09.15.)

2012, September 17 - 01:00 — bengie

A megyében első alkalommal kerül hivatalos formában megrendezésre női bajnokság felnőtt és utánpótlás korosztályban. Az utánpótlás bajnokságot 1995-2000. közötti évben született lányok részére írták ki. A bajnokságba azért neveztünk, hogy plusz versenyzési-lehetőséget tudjunk biztosítani azoknak a lányoknak, akik az U15-ös korosztályból születési évük miatt kimaradnak és a kiemelkedő képességű utánpótláskorú játékosoknak ezáltal még több versenyzési lehetőséget biztosíthassunk. A versenykiírás alkalmazkodott a megyei női csapatok igényéhez, mivel a legtöbb egyesület létszámproblémákkal küzd, ezért kispályán játszik ez a korosztály.

Az utánpótlás korú lányok nyitották a megyei női labdarúgásban a szezont, az első játéknapnak Kaszaper adott otthont. A bajnokságba 5 csapat adta le a nevezését, az első fordulón a Mezőberény volt szabadnapos.

Az első mérkőzésen a házigazdák ellen kezdtünk, nehezen szereztük meg az első gólt, utána viszont kimondottan jól ment a játék a nemrégiben összeállt csapatunknak és magabiztosan 4-0-ra nyertünk.

A második mérkőzésen a Gyula csapata ellen játszottunk, ahol két hasonló képességű csapat mérte össze tudását. A játékidő vége felé egy szerencsés góllal mentettük meg az 1 pontot.

A harmadik mérkőzésen a Wanted ellen léptünk pályára. A mérkőzés lejátszott végeredményt a szövetség törölte, és 3-0-s gólaránnyal egyesületünk kapta a 3 pontot ellenfelünk jogosulatlan játékos szerepeltetése miatt.

Bajnokság állása az 1. forduló után:
1.      Békéscsabai NLSC (7p)
2.      Gyulai Amazonok (7p)
3.      Kaszaper NFC (3p)
4.      Mezőberény Fába-Fém (0p)
5.      Wanted (0p)

 

Képek a facebook oldalunkon.